Приключения за авантюристи – Луковит, Червен бряг и Ъглен

11май2024
12май2024
343987823_1540416293152710_2533634284726907161_n

Каним ви да преживеете един уикенд, пълен с приключения. Обичате ли да надничате в миналото – елате с нас, преживяването си заслужава!

 
Тръгване: 11.05.2024 г. – събота

06,45 ч. Сборен пункт: Паркинга на КАУФЛАНД пред МОЛ Варна
През месец май времето е вече по-топло, пролетта вече настъпва по-смело. Авантюристите ще бъдат задоволени, впускайки се в това приключение. Очакват ни два дни пътуване през вековете. Един вълнуващ и различен свят. Малко бягство от реалността. Ще се насладим на различни природни феномени.
Потегляме към една от най-красивите ни реки, която е образувала тесен каньон с интересни причудливи овални скални форми – чудати, красиви и неповторими. И всичко това приятно озвучено от звънкия ромон на реката. Ще повървим през гората по пътеката до Въловата дупка. Сред множество лабиринти ще се придвижим до вътрешността ѝ, където през два големи окръглени входа влизат мощни потоци светлина, дали името на пещерата – „Очиларката. От там ще се отправим към село Ъглен и природния феномен Дупката – скална арка, под която преминава река Вит. Скалният каньон наоколо е впечатляващ. Разходката ни ще завърши край най-големият карстов извор в България край село Златна Панега. Мястото е магично, успокояващо и зареждащо. Просто можеш да поседнеш там и да поседиш, като се наслаждаваш на невероятно синия цвят на водата.
Изпълнени с емоции от видяното през деня, ще се настаним в къщата за гости в село Перевене, където за отмората ни ще се погрижат прекрасните ни домакини.
 
 
 
12.05.2024 г. – неделя
След вкусната закуска поемаме към Луковит и екопътеката, изградена по поречието на река Златна Панега. Наоколо ще цари хармония и спокойствие. Огледалните образи на причудливите каменни образувания, заедно с надвисналите клони на явори, буки и брястове, ще преливат в синьо-зеленото на реката. Живописен рай, наситен с пъстри цветове и свеж въздух. Толкова впечатляващо е това творение на природата, че просто не може да бъде описано, а само видяно. Ще попаднем и в света на приказките и вълшебствата в Златният парк – тук магия превръща възрастните в радостни деца. Какво ще видите още ли? Това ще запазим в тайна, която трябва да разгадаете сами.
Преди да се приберем във Варна, ще поспрем край местността Манастирски дол, в близост до град Червен бряг. Ще се разходим из скален дворец с множество входове и изходи. Ще преминем през тераси с прозорци, гледащи към небето, през които струи слънчевата светлина. Усещането е невероятно, магично –  сякаш си извън времето и пространството. Тук, устремена към висините, е пещерата „Капанът на времето“, определена от своите откриватели като замък на орки – огромен скален венец, сякаш прояден от неизвестни птици. Тя е проходна пещера с големи скални ниши, които времето е издълбало в скалите, оформяйки ги в небивали посоки, сводове и отвори. Сякаш крие в себе си огромна енергия, мистичност и магнетизъм.
 
19,00 ч. Пристигане във Варна
 
 
 
Цена: 180,00 лв. – в нея се включва транспорт; една нощувка със закуска и вечеря; такса за водач и екскурзоводска беседа; туристическа застраховка.
 
За допълнителна информация и записване:
ул. „Кръстю Мирски” №1а, ет.1
Христо Николов Иванов 0899870036
Красимира Пантелеева  0898421898
office@bgbalkani.com