Животът е пътуване с отворен край и това,
което постигате, зависи от това какво очаквате
да постигнете и какво правите, за да го
постигнете.
Живейте своята истина!

 

Kлубът е създаден през 2022 година от Валентин Радев, Катя Ненчева и Цанко Стоянов. Първообраз на клубът е фейсбук групата „Заедно на планина от морето и Източна България“ (https://www.facebook.com/groups/372286771011787).

Идеята

Основната идея е това да се превърне в група за разходка/преход в планината или някъде сред природата. Клуб „ПЛАНИНАРСТВО НА НАЧИНАЕЩИ“ е публичен и отворен към всички от различни краища на страната, като акцентът е върху създаването на организация за пътуване от нас – живеещите на морето – до планините (ГРУПА ЗА ПЪТУВАНИЯ ОТ МОРЕТО КЪМ ЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ).

 

Основна цел – пешеходен туризъм чрез:

1) Постоянно присъствие сред природата (крайно седмичен отдих– на отстояние до 100 км от Варна и Бургас).
2) Планински преходи във всички планини, подходящи за начинаещи и напреднали (от лежерна до средна трудност).
3) Морски прояви (разбира се).
4) Постигане на минимални цени за нощувки и минимизация на транспортни разходи (икономия от мащаба).

Участниците

Участието в групата е подходящо за хора на възраст от 0 до 100 г., като участието на позитивни лица е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Логично, не се толерират хора склонни към конфликти и агресивни състояния (ИДЕЯТА Е ВСЕКИ ДА ПРИВНЕСЕ КРАСОТА В ОБЩУВАНЕТО, А НЕ ДА ВЪЗСТАНОВИ НАТРУПАНОТО ДЕЛНИЧНО НАПРЕЖЕНИЕ). Надяваме се с времето клубът да стане много полезен най-вече за начинаещите планинари, които обичат планината, но сме и убедени, че тук ще се включат и опитни планинари, за да споделят своя опит.

Ако Ви харесва какво правим тук, поканете приятелите си при нас за присъединяване. Благодаря и бъдете здрави, доволни от живота и достатъчно щастливи! Насоката към тях е дадена. И не забравяйте – най-хубавата гледка идва след най-трудното изкачване!

Контакти
Адрес: гр. Варна, ул. „Иван Драсов“ №11
В. Радев – 0887900639
К. Ненчева – 0887826500
Ц. Стоянов – 0888536418
Еmail: burningstart666@gmail.com