Животът е пътуване с отворен край и това,
което постигате, зависи от това какво очаквате
да постигнете и какво правите, за да го
постигнете.
Живейте своята истина!

 

Центърът е създаден през 2022 година от Валентин Радев. Първообраз на Центъра е фейсбук групата „Заедно на планина от морето и Източна България“ (https://www.facebook.com/groups/372286771011787).

 

Идеята

Основната идея е ЦЕНТЪРЪТ да се превърне в място за организирана групова разходка някъде сред природата. Спортно-туристически център за отдих, културни и развлекателни дейности /СТЦОКРД/ е публичен и отворен към всички от различни краища на страната. Осъществяваната дейност цели насърчаване към участия в спортни прояви и събития с културно-развлекателен и туристически характер. Тук се планират, организират и извършват дейности, предлагащи спортни, културни и други развлекателни услуги, в съответствие с установените правила на ТД „РОДНИ БАЛКАНИ“.

Основна цел – културен и пешеходен туризъм – двудневен до шестдневен, чрез:

  1. Постоянно присъствие сред природата (крайно седмичен отдих– на отстояние до 100 км от Варна и Бургас) – двудневни прояви.

  2. Продържителни развлекателни и културни дейности – три- до шестневни прояви.

  3. Морски прояви (разбира се) – дву- тридневни прояви.

  4. Постигане на минимални цени за нощувки и минимизация на транспортни разходи (икономия от мащаба).

Нощуване – обикновено в една база по време на престоя в черноморски, планински и балнеолечебни дестинации.

 

За осъществяването на спортни, културни и други развлекателни дейности, посещаваните природни и културни обекти са разпределени с следните групи/пооредици:

  1. Неподозирано класиви места – екзотични плажове, носове и заливи по Черноморието, водопадите на България.

  2. Непознати и загадъчни места – манастири, светилища, резервати и пещери.

  3. Поредица „Ритуали и традиции“ – фестивали и празници.

Участниците

Участието в Центъра е подходящо за хора на възраст от 0 до 100 г., като участието на позитивни лица е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Логично, не се толерират хора склонни към конфликти и агресивни състояния (ИДЕЯТА Е ВСЕКИ ДА ПРИВНЕСЕ КРАСОТА В ОБЩУВАНЕТО, А НЕ ДА ВЪЗСТАНОВИ НАТРУПАНОТО ДЕЛНИЧНО НАПРЕЖЕНИЕ).

Ако Ви харесва какво правим тук, поканете приятелите си при нас за присъединяване. Бъдете здрави, доволни от живота и достатъчно щастливи! Насоката към тях е дадена. И не забравяйте – най-хубавата гледка идва след най-трудното изкачване!

 

 

Контакти

Адрес: гр. Варна, ул. „Иван Драсов“ №11

В. Радев – 0887900639

Еmail: burningstart666@gmail.com