Готова е програмата на неделните излети за сезон 2020/21г.

Публикувано в Новини | 0

И през тази учебна година ТД „Родни балкани“ ще спази традицията, започнала през 2002г., да провежда излети в крайградските зони на гр. Варна. Не забравяйте – всяка неделя в 10ч., някъде в края на града (спирка на градския транспорт), групата тръгва. Тази година първият поход е на 6-и септември и започва от последната спирка на автобус №31 в кв. Виница и достига до шатрата край чешма Гюл пунар. Последният е предвиден за 30-и май 2021г.

Излетите, организирани от „Клуб за ученически отдих и туризъм“ към ТД „Родни балкани“, се радват на голям интерес през последните години. Затова в програмата ни за новия сезон са включени и няколко съботни похода. Всичко останало си е същото – в 10 часа желаещите се събират на спирка на градския транспорт, а от там с водач на дружеството провеждат своята разходка. За участие не се изисква записване или заплащане. Изискванията към желаещите са да имат подходящи обувки и облекло, да си носят храна и вода и разбира се доброто настроение.

Като основа на маршрутите се използват маркираните пътеки около Варна. Tуристическо дружество „Родни балкани“ е изградило и се грижи за 14 маршрута, разделени в 3 крайградски зони. Общата дължина на маркираните пътеки е 147 километра. Всички те започват от спирка на градския транспорт, което ги прави достъпни за всички. Някои от трасетата са кръгови, а други стигат до друга крайна точка, също с достъп до автобусен транспорт. Програмата на излетите, както и маркираните маршрути можете да намерите в сайта на дружеството www.rodnibalkani.com. В офиса на дружеството на улица „Иван Драсов“ №11, може да се намери и карта в мащаб 1:50 000, изготвена за желаещите сами или с компания да обходят горите около морската столица.

Програмата можете да видите тук