Празник на есента

23Ное.2019
24Ное.2019
landscape-1471106850-halc0110-hereshow-021-index

Приятели, есента е прекрасен повод да се съберем и да празнуваме!

Къде - на хижа "ПЕТРИЧА". Ще се разходим до средновековната и антична крепост Петрич кале. Мястото е изключително. От там се открива гледка на север към Девненските заводи, Варненският канал, с. Разделна, част от Девня, фериботния комплекс. Чували ли сте за скалния манастир "Монасите" (Кишешлика) близо до село Аврен? Ще направим преход и до него.

Ще организираме:

1. Кулинарен конкурс - за всички любители на домашна храна
В него може да участва всеки мъж или жена, които обичат да приготвят вкусни ястия. Основна съставка ще са характерните за есенния сезон плодове и зеленчуци. Участниците трябва предварително да приготвят разядки, плата с хапки, салатки, млечни и месни изкушения, комбинирани плата, глезотийки, солени и сладки нещица, баници и напитки, които да представят в деня на конкурса. Те ще трябва да предоставят и списък на съставките и рецептите за приготвяне на изделията. Целта е, освен да се покажат кулинарни умения, гостите на празника, да обменят интересни идеи за приготвянето на вкусотиите. Критериите са: външен вид, вкус, аромат, сложност на изработка, оригиналност. Най-важен е вкусът.
Тричленно жури ще определи победителите.
НАГРАДИТЕ
I място   - Екскурзионно летуване в Славянка, Беласица и Пирин
II място  - В търсене на съкровища сред дивата природа на Родопите
III място - Експедиция по поречието на Сухата река
 
2. Благотворителен кулинарен базар
Вкусните блюда ще бъдат приготвени с много любов и подарени за добра кауза. Не пропускайте възможността да опитате представените специалитети. Всички, които искат да се включат в нашата благородна инициатива могат да участват. Всеки ще наддава реални суми за кулинарните шедьоври, участвали в конкурса. Този, който предложи най-висока цена, печели вкусното изкушение, когато заплати сумата. Събраните средства ще бъдат предоставени с благотворителна цел: "Подари шапка, шал, ръкавици и топли чорапки на дете в нужда" https://timeheroes.org/bg/vasilitsa/podari-shapka-shal-rakavitsi-chorapi-detsa-2019?fbclid=IwAR1mCJ7f_z0HqQiG7Yrse06sMoR5OgqZfdc6B4ZQnOs5T7DPXTKy21-fsBs3. Пъстър есенен карнавал
Вземете само доброто си настроение и любимите хора - да си спретнем една незабравима веселба с музика, с много танци и щури игри, в които главните участници ще сме всички ние!Очаква ни един невероятен уикенд с аромат на домашно приготвени ястия. Да пийнем, да хапнем и да се повеселим! Важното е да си тръгнем със спомен за един прекрасен празник.  Който е бил с нас, знае какъв купон става!


Цената е 30,00 лв. - включва превоз с автобус, нощувката, наемането на кухнята, ресторанта и залата за танци.
Краен срок за записване: 20.11.2019 г.
За информация
Красимира  Пантелеева тел.: 089/8421898
Христо Николов Иванов тел.: 089/9870036
e-mail: office@bgbalkani.com