Усещане за България V – България над всичко

Публикувано в Клуб “НОВИ Хоризонти” | 0
02мар.2018
06мар.2018
Vidinsko
ТРЪГВАНЕ: 02.03.2017, 21:55 влак за Мездра (от Варна)
ПРИБИРАНЕ: 06.03.2017, 6:15 във Варна с влак от София за Варна (22:30 от София)

МАРШРУТА: Видин и региона – продължаваме започнатата от миналата година среща със скритите съкровища на Северозападна България

Ден 1 – 3.03.2018 – Започваме с ранна забежка до с.Праужда, за да видим повече от каквото виждат очите ни ;-). Пристигайки в гр.Видин ще потеглим за гр.Кула, за да посетим гр.Кула и най-западната точка на България (седовината край връх Връшка чука). Завършваме с наслада на залеза над крепостта Кастра Мартис, за да се настроим за истинската празнична вечер във Видин.

Ден 2 – 4.03.2018 – Отвеждаме се до най-северната точка на България (устието на р.Ти...мок при вливането и в р.Дунав). Посещаваме Алботинския скален манастир, търсим водопада Петров церък, за да се наградим за намирането му с чаша вино в ШАТО де ВАЛ. Прибираме след обзорна обиколка през крайдунавските села, за да се повеселим отново.

Ден 3 – 5.03.2018 – Отделяме лимитирано време за видинските забележителности (http://museum-vidin.domino.bg/ ) , които не сме успели да посетим предишните два дни – крепостта „Баба Вида“, „Конака“, “Кръстата казарма“, Видинската синагога, Джамията Осман Пазвантоглу, катедралния храм „Св.Димитър“ ( 2-ри по големина и 3-ти по височина в България) забягвайки за най-малко 4 часа в живописната местност Божурица (https://opoznai.bg/view/mestnost-bojuritza-vidin), където ще се разходим от сърце в единствената за Северозападна България високостеблена гора, за да набележим НОВИ интересни предизвикателства обръщайки поглед към връх Миджур ;-).

Походите са лъчеви, целодневни, комбинирани – транспорт и пешеходен преход.

Нощувките, закуски и вечери са в хотел в гр.Видин (http://hoteleos-vidin.com/ )

ЦЕНАТА: 150 лева
Включва 2 нощувки със закуски и вечери в хотел ЕОС Видин, автобусен транспорт, застраховка, подарък
Не включва цената на влаков билет Варна - Мездра, където е изходния пункт за организирания автобусен транспорт, цената на билета за връщане (София – Варна), входни такси за музеиите и лични средства.

ЗАПИСВАНЕ: До 10.02 (най-късно) с капариране на 70 лева
Походите са в крайгранична зона и е необходимо предварително информиране на гранична полиция (по изискване 1 месец преди датата)

ОРГАНИЗАТОР: Денка Георгиева - 0878727424

ДОПЪЛНЕНИЕ: Да празнуваме живота за себе си и както ние си знаем с пълно сърце от преживяното, с осъзната принадлежност, от видяното и веселие от душа.